WENTYLACJA I KLIMATYZACJA PIEKARNI ORAZ CUKIERNI

Klimatyzatory wyparne dzięki wydmuchowi dużej ilości chodnego powietrza są w stanie zapewnić odpowiednią wentylację i skutecznie schłodzić obiekty tego typu.

Jak wiadomo, produkcja pieczywa generuje bardzo duże ilości ciepła a gorące pieczywo wymaga schłodzenia, np. przed jego pakowaniem. Dzięki swoim parametrom i specyfice pracy klimatyzator ewaporacyjny Ekonair zapewni skuteczną wentylację i dodatkowo obniży temperaturę w osbługiwanym pomieszczeniu.

W gorące, letnie dni schładzanie takich obiektółw przy zastosowaniu samej wentylacji wyciągowej lub dodatkowo poprzez otwarcie bram i drzwi jest niezbyt efektywne i czasochłonne. Natomiast, klimatyzator wyparny - ewaporacyjny wykona takie zadanie skutecznie dodatkowo będzie niedrogi w eksploatacji. Klimatyzator ewaporacyjny zużywający, dla przykładu, 1kW energii elektrycznej, skutecznie może schłodzić i przewentylować powierzchnię ok 150-200 m2 obniżając temperatrę powietrza o ok. 8-12 st. C.

Klimatyzatory ewaporacyjne rółwnocześnie chłodzą, wentylują i oczyszczają powietrze. Są alternatywą dla tradycyjnych metod chłodzenia, zużywających duże ilości energii elektrycznej.

 

Z 1KW DOSTARCZONEJ ENERGII ELEKTRYCZNEJ MOŻNA UZYSKAĆ DO 33 KW MOCY CHŁODNICZEJ.

Odsłony: 3523